Настоятель парафії св. Миколая дістався Херсону з гуманітарною місією

розміщено в: Новини | 0

 

«Почуваюсь втомленим, оскільки людей зібралось безліч і кожному я особисто бажав вручити пакунок від нашої парафії» – зазначає настоятель парафії.

Загалом в Херсоні існує декілька благодійних фондів, де раз на 2 тижні, люди мають можливість отримати продуктовий пакунок. Також, доставляється гуманітарна допомога особисто людям з інвалідністю, які не мають фізичної можливості виходити.

Зібралось дуже багато людей ще й тому, що наразі працює тільки 2 більших продуктових магазини на ціле місто.
Раніше місто налічувало 300 тис. мешканців, а за 7 місяців повномасштабного вторгнення рф до України лишилось лише 50 тис. мешканців.

«Цей стан в Херсоні, дуже нагадує наш Київ наприкінці лютого-початку березня цього року», з сумом згадує о. Павло. Черги до аптек. Ліків бракує. Немає води, світла.


Під час роздачі гуманітарної допомоги було чутно вибухи, оскільки в цьому ж часі було влучання в Херсоні та далі продовжуються бойові дії в навколишніх регіонах. Найстрашніше, що люди звикли до цього і навчились жити в цьому стані. Саме місто також страждає від прильотів.

Напередодні Різдва Христового, 24 грудня загинуло більше 20 осіб внаслідок ворожого обстрілу в центрі. «Я пішов на те місце аби помолитись за тих людей», розповідає отець Павло.

Люди ділились спогадами про те, як це жити під окупацією. Коли їх змушували приймати паспорти рф, та про те, що ті хто відмовлялись вважалися ворогами. Особливо вороже ставились, до тих, хто виходив на Українські мітинги в місті.

З болем розповідав про свою діяльність, один волонтер, ім’я якого не згадуємо з міркувань безпеки. Він займається евакуацією людей з небезпечних зон. На його рахунку більше 1000 врятованих людей. Також, серед його друзів, є ті, які вивозять тяжко поранених людей із зони бойових дій. Цих людей насправді можна назвати героями.

«Дуже ранить те, що усюди розповідають, що Херсон легко взяли на самому початку повномасштабного вторгнення 24 лютого», розповідає волонтер. Вони прокинулись вже оточеними росіянами. «Ми оборонялись, проте сили були максимально нерівні. Їх в області вже було близько 50 тис. Це було нереально» – з сумом пригадує він.

Незважаючи на весь той жах, люди живуть надією. Не припиняли дякувати за всю надану допомогу від парафії. Діти раділи з отриманих подарунків.

«Хоч було важко, але ми змогли передати світло він Новонародженого Ісуса в Херсон. Всі разом ми змогли зробити життя людей в Херсоні, трохи радіснішим», втомлений, але щасливий зазначає настоятель парафії св.Миколая о.Павло Вишковський ОМІ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *