Парафія св. Миколая в Києві на Різдво отримала генератор і обігрівачі від уряду Республіки Польща

розміщено в: Новини | 0

На Різдво до римсько-католицькоі парафії св. Миколая в Києві прибув генератор і обігрівачі від Прем’єр-міністра Польщі пана Матеуша Моравецького для гуманітарного центру, який буде розташований в нижній частині нашого костелу.

Через часті атаки на електростанції та теплоцентралі рф у Києві кілька разів на добу відключають електрику. При цьому наявний генератор і нагрівачі необхідні для створення т.зв «Пункту Незламності» у підвальній частині храму, де жителі столиці, коли тривалий час немає світла, зможуть підзарядити телефони, заварити гарячого чаю, зігрітися, а в критичні моменти, коли електрики в квартирах немає добу або навіть більше, зможуть переночувати.

Парафія св. Миколая, де вже понад 30 років служать Місіонери Облати Марії Непорочної, кілька тижнів тому в підвалі костелу по вівторках і четвергах почали роздавати гарячу їжу бідним, кількість яких у Києві зростає через війну.

Незважаючи на неодноразові запевнення українського уряду, костел св. Миколая в Києві досі не повернуто католикам і він перебуває на балансі національного Будинку органної та камерної музики України. Міністерство культури України, яке є власником будівлі, наразі не відреагувало на створення вищезгаданого «Пункту Незламності».

Дякуємо всім, хто долучився до розвантаження генератора та обігрівачів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *