Парафіяльний відпуст в костелі св.Миколая 6 грудня 2022 року

розміщено в: Новини | 0


 

«Святий Миколай був тим, хто робив добрі речі, тому ми також повинні нести добро людям», – о.Ігнасіо Роїс Альйонсо ОМІ

Сьогодні 6 грудня відбувся храмовий відпуст в парафії св.Миколая

Євхаристію українською мовою, яку транслювало телебачення EWTN та Радіо Марія в Україні, очолив настоятель польської провінції Місіонерів Облатів о. Павло Зайонц ОМІ.

На ньому були присутні шановні гості , зокрема Генеральний настоятель Місіонеоів Облатів Марії Непорочної у – отець Ігнатіо Роїс Альонсо ОМІ.

Отець Ігнатіо – справжній місіонер. Це про нього можна сказати, що він прибув «з корабля на бал», або з пустині до Вічного Міста, де його було обрано Генеральним настоятелем цієї осені. 58-річний іспанський священик перебував 6 років на місії в Сахарі, а зараз, виявив бажання приїхати до України.

Чи не це справжній місіонер, який не боїться ні сухого пустинного клімату, ні бомбардувань та блекаутуту в Україні?

Під час проповіді він зазначив, що пишається працею побратимів-облатів в Україні, що вони залишилися з людьми в такі важкі часи, що вони з є поруч.

«Святий Миколай був тим, хто робив добрі речі, тому ми також повинні нести добро людям», — зазначив отець Ігнасіо ОМІ.

Храм, незважаючи на 10-й місяць війни, та холод , був переповнений зібраними численними вірними.

«Ми вдячні польській провінції за те, що вона постійно посилає місіонерів в Україну та на нашу парафію, де робота дуже складна, тому що український уряд досі не повернув храм. Будь ласка, пам’ятайте про нас, що люди в Україні потребують Бога, потребують місіонерів-облатів», – сказали парафіяни у словах подяки наприкінці Євхаристії.

Настоятель парафії св.Миколая о. Павло Вишковський ОМІ подякував всім присутнім, а особливо парафіянам та небайдужим людям, які допомогли підготувати храм до свята.

Серед нас також був присутній отець настоятель Делегатури в Україні отець Віталій Подолян ОМІ, який очолив Молебкнь до св.Миколая після Євхаристії.

Серед гостей були присутні отці Облати з інших парафій України та отці представники інших згромаджень.

Під час проповіді отець Ігнатіо також наголосив, про речі , які ми можемо робити як місіонери. І перше і найголовніше – це молитва.

Тому, за заступництвом св.Миколая, і надалі звертаймось до Господа від щирого серця в наших молитвах за перемогу України та повернення нашого костелу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *