Конгресмени США занепокоєні щодо ситуації довкола київського костелу св. Миколая

розміщено в: Новини | 0

Конгресмени США занепокоєні щодо ситуації довкола київського костелу св. Миколая

Український уряд вже понад рік отримує зовнішню допомогу, водночас, відмовляється допомагати власним громадянам у відновленні історичної справедливості.

З початком Великого Посту отець Павло Вишковський ОМІ побував з душпастирсько-робочим візитом у США.

Павло Вишковський у справі повернення костелу св.Миколая

Священник провів восьмиденні реколекції для спільноти Сестер Бенедиктинок-Місіонерок у місті Гантінгтон, поблизу Нью-Йорка.

Крім цього, настоятеля парафії св. Миколая запросили провести духовні вправи у парафіях: Успіння Пресвятої Діви Марії у м. Копейк та Святих Ангелів-Хранителів у Брукліні (Нью-Йорк).

Ці дні духовної віднови були також нагодою для зустрічі з українськими біженцями й спільних реколекцій українською мовою.

Виконуючи своє головне завдання – проповідування Божого слова, о. Павло Вишковський провів низку зустрічей, що стосувалися повернення костелу св. Миколая м. Києва.

Місіонер-облат зустрівся з представниками VIVAT International і конгресменами США, яким вручив листи й звернення парафіян з проханням сприяти остаточному поверненню костелу св. Миколая вірянам-католикам.

Найбільше здивування і занепокоєння у американських політиків викликала позиція українського уряду, який, отримуючи допомогу від усього світу, відмовляє у відновленні історичної справедливості власним громадянам.

Павло Вишковський у справі повернення костелу св.Миколая

За океаном добре знають про т. зв. більшовицьку націоналізацію церковного майна – у наслідку комуністичного свавілля Церква була позбавлена храмів, а священників – страчено.

Саме таким чином Миколаївський костел перейшов до рук спочатку совєтської «тюрми народів», а згодом і українська держава оголосила святиню своєю власністю.

Нагадаємо: боротьба за київський римсько-католицький храм св. Миколая триває вже понад 30 років.

Костел потребує реставрації й капітального ремонту, але, спочатку корупція, а потім і війна стали на заваді повернення храму вірянам.

Відновлення історичної справедливості є головною умовою міжнародних благодійних організацій щодо виділення фінансової допомоги на капітальне відновлення київської святині.

Павло Вишковський у справі повернення костелу св.Миколая

Матеріали зі сторінки парафії на  Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *