«Ти недалеко від Царства Божого» – великопісні реколекції

розміщено в: Новини | 0

«Ти недалеко від Царства Божого»

 

Від 07 до 10 березня в парафії св.Миколая відбуваються реколекції, які очолює єпископ ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії  Станіслав Широкорадюк OFM.

«Якщо ми будемо недалеко, користі від цього мало». Недалеко – це надія, але користі мало, зазначив єпископ в другий день реколекцій під час проповіді, даючи тлумачення слів  Ісуса в Євангелії вiд Марка 12:34 «Ти недалеко від Божого Царства!».

«Життя людини – це подорож. Земне життя – це приготування до подорожі у Вічність. І тут важливо не спізнитись», – продовжує єпископ. Потім – найстрашніша спокуса. А як спізнишься?,» – дає привід для роздумів єпископ Станіслав, нагадуючи, що час не належить до нас. Пригадуючи тему реколекцій єпископ заохочує нас звертатись до Марії. «Маріє, що для нас найкраще?»,  А Марія в Святому Письмі дає вже відповідь в Євангелії від Йоана: «Робіть все, що Він вам скаже».

Але що робити? Єпископ пригадує, які слова найчастіше можна почути в Святому Письмі. Покайтеся і віруйте. Також під час проповіді, єпископ підняв досить важливе питання великої кількості невіруючих людей. «Вони не вірять, бо не можуть покаятись. Не можуть відірватись від  гріхів. Не мають відваги».

«Гріх і благодать – не сумісні. Як вогонь і вода», порівнює єпископ. Також під час проповіді єпископ Станіслав пригадав, про те, що треба боротись. Це стосувалось проблемного питання з костелом св. Миколая. «Нам повертали руїни. Не було такого, що нам повертали храми». «За храм треба боротись» – заохотив він.

Символічно, саме 8 березня, в Міжнародний день захисту прав жінок, звучала молитва до найкращої Жінки – Марії. Бо саме сьогодні розпочалась Новенна в намірі миру в Україні та остаточного повернення храму св.Миколая в Києві, яка триватиме до 30 квітня. Після Євхаристії, відбулась і Хресна Дорога, яку провадив єпископ.

«Правду неможливо вбити». Ці слова закарбувались в моїй пам’яті, цитує одна з парафіянок роздуми Хресної Дороги.

Нагадуємо, що Реколекції в парафії триватимуть до Неділі 10 березня. З розкладом можна ознайомитись на сторінці парафії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *