Адвентові реколекції парафіальні

розміщено в: Новини | 0

Час благодатті

В нашій парафії відбулися адвентові реколекції, які провів для нас о. Антон Літвінов, місіонер облат Марії Непорочної. Запис усіх реколекційних наук доступний за цим посиланням.
Метою адвентових реколекції є приготування до свят Різдва Христового – прихід Христа. Постаттю, яка супроводжувала нас у часі цьогорічних наук реколекційних був слуга Божий о. Людвік Вродарчик ОМІ.

 

Людвік Вродарчик

Народився 25 серпня 1907 року в місті Радзьонкуві в багатодітній релігійній родині.У 14 років вступив до Нижчої духовної семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Марії в місті Кротошині. 10 серпня 1927 року склав перші чернечі обітниці в монастирі Згромадження в селі Марковицях. Згодом розпочав навчання у Вищій духовній семінарії в селі Обра, де 10 червня 1933 року був висвячений на священника.

Служив вікарієм парафії, економом монастиря і вчителем релігії в школі села Кодня; парох у селі Марковицях (1936—?), а через три роки — на Волині.

В Окопах застосовував медичні знання, надаючи допомогу усім стражденним, незалежно від національної приналежності. 6 грудня 1943 року переслідувачі побили його та забрали з собою. Після знущань і катування 8 грудня 1943 року його вбили.

Беатифікаційний процес

Від 11 травня 2016 року триває беатифікаційний процес прилучення о. Людвіка Вродарчика до лику блаженних.

(джерело: Вікіпедія)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *