В костелі св. Миколая відбулась презентація книги «ВІСІМ ЩАСЛИВИХ ДОРІГ ДО СВЯТОСТІ» доктора теології, настоятеля парафії о. Павла Вишковського ОМІ

розміщено в: Новини | 0

01 травня 2023 року об 11 год. в м. Києві, в костелі св. Миколая за адресою вул. Велика Васильківська 75, відбулася презентація книги «ВІСІМ ЩАСЛИВИХ ДОРІГ ДО СВЯТОСТІ» доктора теології о. Павла Вишковського ОМІ.

презентація книги «ВІСІМ ЩАСЛИВИХ ДОРІГ ДО СВЯТОСТІ» доктора теології о. Павла Вишковського ОМІ.

Директор видавництва Святого Павла Видавництво Святого Павла о.Маріуш Кравєц зазначив, що книжка мала бути видана до війни і дуже радіє, що вдалося видати її зараз.

презентація книги «ВІСІМ ЩАСЛИВИХ ДОРІГ ДО СВЯТОСТІ» доктора теології о. Павла Вишковського ОМІ.

«Це добрий час для цієї книжки . Люди шукають духовної підтримки. Книжка є гуманітарною допомогою для нашого внутрішнього миру.», наголошує отець.

На презентації був також присутнім єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезій Харківсько-Запорізька дієцезія РКЦ Павло Гончарук, який написав вступ до книги в часі обстрілів м. Харкова.

 

«Цей час відкриває серця, обличчя людей. Одночасно, війна руйнує те за що людина трималась.

«На що людина опирається ? В Україні людині дуже важко триматись на ногах. А ця книга показує той фундамент, на якому можна триматись навіть в таких тяжких часах. » – зазначає єпископ.

Ця книжку автор почав писати в особливий час свого життя – у 25-ту річницю чернечих обітів, і саме тому хотів побачити ці блаженства у своєму житті. «Найважливішим для мене відкриттям було те, що біль, хвороба, а також пов’язані з цим обмеження, дають мені змогу інакше подивитися на реальність, помітити щось, чого без блаженств неможливо побачити. Тобто це те, що допомагало мені переживати також трагічні події окупації в Києві.» – зазначає о. Павло Вишковський ОМ Pavlo VyshkovskyiІ.

Презентація книги відбулась саме 01 травня , оскільки відповідно до меморандуму саме до 01 травня 2022 року, тобто рік тому, Міністерство культури та інформаційної політики України ( далі – МКІП) зобов’язалось вжити заходів з метою підготовки необхідної документації для укладення з Релігійною громадою охоронного договору на приміщення Костелу. Однак так і не дотримало обіцянки.

Після презентації, гості змогли задати питання єпископу, автору та представникам видавництва. Після відбулась автограф сесія, і всі бажаючі змогли отримати книжки з автографом о. Павла Вишковського ОМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *