Новенна в намірі повернення костелу – як молитися?

розміщено в: Новини | 0

Завтра, 8 березня, розпочинаємо помпейську новенну в намірі остаточного повернення нашого костелу 1 травня. Як молитися помпейську новенну?

Помпейська новенна триває 54 дні, протягом яких щодня молитимемося чотири частини Розарію (Радісна, Світла, Скорботна, Славна). Початкові молитви: «Вірую…», «Отче наш…», тричі «Радуйся…», «Слава Отцю…» молимося один раз на день, перед першою частиною Розарію.

На початку кожної частини Святого Розарію формулюємо інтенцію (Про остаточне повернення костелу св. Миколая парафії до 1 травня ц.р.), а потім кажемо:
ПРИНОШУ ЦЕЙ РОЗАРІЙ НА ТВОЮ СЛАВУ, О ЦАРИЦЕ СВЯТОГО РОЗАРІЮ.
Протягом перших 27 днів (3х9 днів) молимося так звану прохальну частину Помпейської новенни, і щодня після кожної частини Святого Розарію додаємо таку молитву:
ЗГАДАЙ, О ВСЕМИЛОСТИВА ПОМПЕЙСЬКА ДІВО СВЯТОГО РОЗАРІЮ, ЩО НІХТО НІКОЛИ НЕ ЧУВ ПРО ТЕ, ЩОБИ ТИ ПОЛИШИЛА ТОГО, ХТО ДО ТЕБЕ ПРИБІГАЄ І З РОЗАРІЄМ ТВОЄЇ ДОПОМОГИ БЛАГАЄ. НЕ ПОГОРДУЙ МОЇМИ СЛОВАМИ, О МАТИ ПРЕДВІЧНОГО СЛОВА, АЛЕ ЧЕРЕЗ ТВІЙ СВЯТИЙ РОЗАРІЙ І БЛАГОВОЛІННЯ ДО СВЯТИНІ В ПОМПЕЯХ ВИСЛУХАЙ МОЄ ПРОХАННЯ. АМІНЬ.
Протягом наступних 27 днів читаємо так звану подячну частину Помпейської новенни (3 подячні новенни), а після кожної частини Розарію додаємо таку молитву:
ЩО Ж Я МОЖУ ДАТИ ТОБІ, О ЦАРИЦЕ, СПОВНЕНА ЛЮБОВІ? ПРИСВЯЧУЮ ТОБІ ВСЕ СВОЄ ЖИТТЯ, БАЖАЮЧИ, СКІЛЬКИ МЕНІ СТАНЕ СИЛ, ПОШИРЮВАТИ ВШАНУВАННЯ ТЕБЕ, О ДІВО СВЯТОГО РОЗАРІЮ ІЗ ПОМПЕЙ. БО, КОЛИ Я ПОПРОСИВ ТЕБЕ ПРО ДОПОМОГУ, ТО ЙШЛА НА МЕНЕ БЛАГОДАТЬ ВІД БОГА. ХОЧ БИ ДЕ Я ПЕРЕБУВАВ, Я РОЗПОВІДАТИМУ ПРО МИЛОСЕРДЯ, ЯКЕ ТИ ДО МЕНЕ ВИЯВИЛА; ПОШИРЮВАТИМУ ВШАНУВАННЯ СВЯТОГО РОЗАРІЮ, ДАЮЧИ СВІДЧЕННЯ ПРО ТЕ, ЯК ДОБРЕ ТИ ПОВЕЛАСЯ ЗІ МНОЮ, АБИ ТАКІ Ж НЕДОСТОЙНІ, ЯК І Я ГРІШНИКИ, З УПОВАННЯМ ПРИБІГАЛИ ДО ТЕБЕ. О, ЯКБИ ВЕСЬ СВІТ ЗНАВ, ЯКА ТИ ДОБРА, ЯКА МИЛОСТИВА ДО СТРАЖДЕННИХ, ТО ВСЕ СОТВОРЕНЕ ПРИБІГАЛО БИ ДО ТЕБЕ. АМІНЬ.
Незалежно від заключних молитов кожну з частин Святого Розарію закінчуємо трикратним закликом до Богородиці:
ЦАРИЦЕ СВЯТОГО РОЗАРІЮ, МОЛИСЯ ЗА НАС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *