«Повертаємо скульптури, повернемо і храм» — о. Павло Вишковський ОМІ, настоятель костелу св. Миколая

розміщено в: Новини | 0
ФІГУРА ВЖЕ НА ПОСТІЙНОМУ МІСЦІ

Сьогодні, 29 вересня, у день святих Архангелів Михаїла, Рафаїла та Гавриїла, в костелі св. Миколая, в Києві, відбулось урочисте встановлення скульптури Архангела Михаїла та каменя з печери, у якій він об’явився на постійне місце в храмі. Їх привезли з санктуарію Михаїла Архангела у Гаргано, провінції Фоджіа, з регіону Апулія в Італії. 

Парафіянка Марія-Тереза прокоментувала цю подію так:

Для мене це насправді радісна подія як для киянки, оскільки Архангел Михаїл є покровителем Києва. Ми можемо побачити дуже багато його образів: на Лядських воротах, фонтан у парку на Володимирській гірці. І я дуже люблю його. І радію, що в нашому костелі теж маємо його образ. Який символізує для мене впевненість і відвагу: він впевнено притіснив злого, і відважно підніс меч, але не нападаючи, а захищаючи. Він немов впевнено говорить: я не хочу війни , але я боротимусь і захищатиму те, в що вірю. Для мене це, як українці. Які не нападають, проте впевнено захищають свою Батьківщину.

Подібно у своїй проповіді сказав настоятель парафії о. Павло Вишковський ОМІ:

“Меч у руці Архангела спрямований проти сатани, Михаїл не погрожує людям. Святий Архангел Михаїл насправді є захисником Києва, і ми це досвідчили, коли наше місто було під загрозою окупації в 2022 році. Святий Михаїл отримав таке славетне ім’я, оскільки, як могутній Архангел — під час бунту Люцифера — не міг стерпіти такої страшної образи свого Господа і, запалений якнайгарячішою ревністю, вигукнув: «Хто ж як Бог?!». Він немовби хотів проголосити, що в усьому небі та всесвіті немає нікого, хто міг би зрівнятися з Богом. У книзі Одкровення він постає як верховний командувач Божого війська супроти нечистих сил, яких перемагає в битві (Одкр 12:7). Це Архангел, який завжди перемагає, який захищає усіх нас, він покровитель наших воїнів, за яких ми перед фігурою молимося щоденно. Тому ми сьогодні під час молебню ще раз урочисто проголосили Архангела Михаїла справжнім опікуном і захисником Церкви та нашої парафії, бо «брами пекельні її не переможуть» (Мт 16,18). Ми віримо, що в боротьбі повернення нашої святині у власність парафії Архангел супроводжує нашу спільноту, захищаючи її та зміцнюючи нас”.

«Я бачила не раз, як біля цієї фігури молились», — це доторкає продовжує Марія Тереза. «Напевно, тепер буде линути ще більше молитов за наших захисників і захисниць та перемогу України. Дуже символічно, що тут встановлені саме камені. Частина гори. Скеля має нам нагадувати, що і ми маємо будувати своє життя на фундаменті. А цим фундаментом є Господь».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *