Роздуми на IІ неділю Великого Посту

розміщено в: Роздуми | 0

Нещодавно з непокоєм ми слухали слів Ісуса, перебуваючи з Ним на горі Блаженств. Його нагорна проповідь мала бути для нас програмою на час Великого Посту, час покути та навернення.

Сьогодні йдучи за Ісусом ми піднімаємося на чергову гору, де Христос преображається.

Через вісім днів після цих слів Він узяв Петра, Івана і Якова та піднявся на гору помолитися.

І сталося, що під час молитви вигляд Його обличчя змінився, а Його одяг став білим та блискучим.

І ось, два мужі розмовляли з Ним: були то Мойсей та Ілля,

котрі з’явилися у славі й говорили про відхід Його, який мав статися в Єрусалимі.

Петро й інші були зморені сном, а прокинувшись, побачили Його славу та обох мужів, які стояли з Ним.

І сталося, коли відходили ті від Нього, Петро сказав Ісусові: Наставнику, добре нам тут бути! Поставимо три намети: один Тобі, один Мойсеєві, один Іллі! Він не знав, що говорить.

Коли він ще говорив, з’явилася хмара й оповила їх; вони ж злякалися, як ті ввійшли в хмару.

І почувся голос із хмари, який промовляв: Це Син Мій Вибраний – Його слухайтеся!

Коли залунав цей голос, Ісус залишився Сам. А вони мовчали й нікому в ті дні нічого не розповідали про те, що побачили. (Лк 9,28-36)

Нещодавно з непокоєм ми слухали слів Ісуса, перебуваючи з Ним на горі Блаженств. Його нагорна проповідь мала бути для нас програмою на час Великого Посту, час покути та навернення.

Сьогодні йдучи за Ісусом ми піднімаємося на чергову гору, де Христос преображається. Його обличчя змінилося, а Його одяг став білим та блискучим. І подає нам євангеліст Лука джерело преображення: «І сталося, що під час молитви вигляд Його обличчя змінився». Це «під час молитви» показує і нам фундамент переміни.

Не переміню свого життя без молитви.

Ти може не раз задумався: Чому ніщо в моєму житті не змінюється? Відповім тобі: Ти занедбуєш молитву. А може вже перестав молитися. Дозволи запитати тебе: Де твоя гора молитви, гора преображення?

Без молитви не можна змінити свого життя. Людина, яка нехтує молитвою втрачає віру. Інколи нарікаємо, що слабка наша віра. Це тому, що ми перестали молитися. Молитва це не тільки висловлення віри, але також нашої довіри і любові до Бога. Бо молитися це любити, а любити це змінюватися на краще – навертатися. Якщо так не є це знак, що твоя молитва це брехня.

Увійди з Ісусом на гору преображення, щоб там на молитві зі Спасителем досвідчити сили молитви, яка переміняє. Досвідчити присутності Бога.

Однак треба нам буде спуститися з цієї гори. Внутрішньо перемінені підемо з Ісусом у щодення, бо туди веде дорога до Неба. Легше нам буде переносити труднощі щоденного життя.

Особливою для нас горою молитви є Євхаристія. Це тут постійно лунає голос Отця: «Це Син Мій Вибраний – Його слухайтеся!» Тут треба нам вчитися молитви, переміни свого життя.

Приходи тут,тому що перед тобою ще одна гора – Голгофа. А там, щоб  увійти і зрозуміти її сенс треба увійти переміненим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *